Începe Festivalul Cerbul de Aur. Ediţie aniversară

29 Aug 2018
Începe Festivalul Cerbul de Aur. Ediţie aniversară

După o întrerupere de nouă ani, Festivalul Cerbul de Aur va fi găzduit din nou în Piaţa Sfatului din Braşov până la 2 septembrie, manifestarea fiind înscrisă pe lista celor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cu o tradiţie de jumătate de secol, de-a lungul căreia a devenit un brand naţional şi un veritabil ambasador al României, Festivalul Cerbul de Aur va avea ediţia cu numărul 18 în anul Centenarului Marii Uniri. Cu această ocazie, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, Gala Festivalului şi o Gală Centenară.

Festivalul va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2018, potrivit site-ului oficial al evenimentului. 

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul va debuta cu o gală aniversară românească, la care vor participa premianţii şi trupele de la ediţiile anterioare ale evenimentului. Show-ul va fi completat cu imagini din arhiva TVR de la ediţiile precedente ale manifestării.

Ca un arc peste timp, directorul Festivalului Cerbul de Aur este Smaranda Vornicu Shalit, fiica celebrului realizator TV Tudor Vornicu, sub bagheta căruia s-a desfășurat prima ediție a prestigiosului eveniment, în anul 1968.

"Am crescut înconjurată de nostalgia celor care participaseră, ca oameni de televiziune, artişti şi ca spectatori ori telespectatori, la ediţiile festivalului din perioada 1968 – 1971. M-am bucurat nespus atunci când această tradiţie muzicală de prestigiu a fost reluată de TVR în 1992 şi nume mari ale muzicii internaţionale au urcat pe scena din Piaţa Sfatului, iar acest brand a renăscut în ropote de aplauze. 

2018 este anul în care sărbătorim Marea Unire şi, printr-o frumoasă coincidenţă, este şi anul aniversării a 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur”. Ne dorim ca prestigiul acestui legendar Cerb, frumuseţile şi tradiţiile Brasovului, munca echipei TVR şi talentul artiştilor români şi internaţionali care vor fi prezenţi în festival să aducă bucurie tuturor, în acest an şi mulţi ani de acum înainte. Istoria continuă!", a declarat Smaranda Vornicu Shalit.

Următoarele două seri vor fi dedicate concursului propriu-zis. În afara concurenţilor, vor fi şi o serie de invitaţi care vor susţine mini-recitaluri.

Seara a patra va fi cea de gală, în care vor fi premiaţi câştigătorii ediţiei 2018 a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur”. Seara va fi încheiată de recitalul celei mai importante vedete invitate, al cărei nume nu este dezvăluit deocamndată.

Manifestarea se va încheia, duminică, cu Gala Centenară, care va păstra tema tradiţională a muzicii folclorice, însă va fi o reinterpretare a acesteia, într-o manieră modernă, conform sursei menţionate.

Printre artiştii străini care au urcat de-a lungul anilor pe scena Festivalului Internaţional ”Cerbul de Aur”, organizatorii îi amintesc pe Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas. Până acum au avut loc 17 ediţii, festivalul fiind întrerup şi reluat de mai multe ori de-a lungul anilor. Ultima ediţie a avut loc în 2009.

Accesul în arenă se face în fiecare zi a Festivalului, de la ora 18.45, prin patru puncte. Porțile se închid la ora 20.20

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră