Preşedintele Klaus Iohannis împlineşte 59 de ani

13 Iun 2018
Preşedintele Klaus Iohannis împlineşte 59 de ani

Preşedintele Klaus Iohannis împlineşte, miercuri, vârsta de 59 de ani. Iohannis s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, oraş al cărui primar, fost profesor, a fost din 2000 şi până în 2014, când a fost ales preşedinte al României.

Klaus Iohannis este al patrulea președinte al României ales după 1989. Angajamentul pe care l-a luat în fața propriilor cetățeni s-a numit „România lucrului bine făcut”, iar alegerea sa în funcția de președinte a fost descrisă drept unul dintre cele mai importante evenimente politice din Europa anului 2014.

Conform agendei oficiale, Klaus Iohannis participă, astăzi, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, la  evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise” şi îl primeşte la Cotroceni pe ministrul Afacerilor Externe din Finlanda.

Biografia preşedintelui

Membru al unei vechi familii de saşi transilvăneni, cu rădăcini în zona Sibiului încă de la jumătatea mileniului, Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu. A copilărit pe străzile vechi, din apropierea Centrului istoric, într-o comunitate diversă, acolo unde aveau să regăsească mereu calmul și ordinea.

După școala germană, a urmat Liceul „Samuel von Brukenthal”, unde avea să devină, peste ani, profesor de fizică, coleg cu foștii săi dascăli.

În 1978, Klaus Iohannis a fost admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și, începând cu anul 1983, și-a început meseria de dascăl predând la mai multe școli din împrejurimile Sibiului.

Cinci ani mai târziu a ajuns să predea la liceul pe care îl absolvise și s-a titularizat aici, împlinindu-și visul din adolescență de a se afla de cealaltă parte a catedrei.

Klaus Iohannis este căsătorit cu Carmen, profesoară de engleză la Sibiu. Ei s-au cunoscut în timpul studenției și s-au căsătorit în 1989. Președintele Iohannis vorbește fluent limbile germană și engleză. 

Mai multe detalii despre biografia şefului statului, AICI.

Ultima postare în pagina de Facebook a preşedintelui datează din ziua de marţi şi se referă la democraţie.

"Nu putem permite ca România să devină un stat care se îndepărtează de valorile democratice. Nu putem accepta ca magistrații să fie amenințați și intimidați. În România nu există niciun stat paralel, este doar o invenție a pesediștilor, prin care încearcă să își valideze demersurile împotriva justiției. Există un singur stat, pe care îl reprezintă Președintele Republicii. Pentru că mă opun măsurilor care riscă să arunce țara în trecut, PSD vrea să amputeze puterile și atribuțiile funcției prezidențiale. România are nevoie de lupta anticorupție, dusă cu toată fermitatea, iar românii trebuie să aibă încredere că aceasta este o luptă dreaptă", a scris Iohannis.

Alte stiri din Politic

Ultima oră