Vocea şi cum miroşi te ajută să fii mai atractiv

18 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Vocea şi cum miroşi te ajută să fii mai atractiv

Când vine vorba de atractivitate, nu contează numai felul în care arăţi, susţine un nou studiu. O analiză publicată în Frontiers in Psychology arată că şi vocea şi mirosul unei persoane sunt importante pentru a fi atractivă, relatează independent.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea din Wroclaw din Polonia au examinat peste 30 de ani de literatură pentru a realiza o imagine de ansamblu a studiilor care au analizat rolul vocii și mirosului.

Unii oameni ghicesc sexul și vârsta doar după voce. Unele studii arată că oamenii au putut stabili dacă cineva era dominant sau cooperant numai ascultându-i vocea, dar au putut aprecia şi starea emoțională și chiar dimensiunea corpului. Altele au arătat că oamenii pot ghici lucruri similare numai prin miros sau printr-o combinație de vedere și miros.

"Recent, cele mai multe analize s-au concentrat pe atractivitatea vizuală, de exemplu, atractivitatea feței sau a corpului ", a spus Agata Gryoecka, autorul principal al studiului. Cu toate acestea, literatura de specialitate despre alte simţuri și rolul lor în relațiile sociale a crescut rapid și nu trebuie neglijată", a adăugat ea.

"Percepția prin toate cele trei canale - ochi, nas și urechi- oferă o varietate mai sigură și mai largă de informații despre ceilalţi", a rezumat autorul studiului. Groyecka speră ca această analiză să inspire cercetarea în continuare a rolului audiției și olfacției în alte relații sociale, cum ar fi prietenia.

 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră