VIDEO: A fost descoperită o nouă specie înrudită cu omul: Homo naledi

10 Sep 2015
VIDEO: A fost descoperită o nouă specie înrudită cu omul: Homo naledi
Noi specii înrudite cu omul au fost descoperite într-o peşteră din Africa de Sud. Oamenii de ştiinţă analizează mai multe fosile despre care cred că aparţin lui Homo naledi, o posibilă nouă specie înrudită cu omul. Naledi înseamnă stea în Sesotho, un dialect local din Africa de Sud.

Descoperirea a fost anunţată joi de Universitatea Witwatersrand, Societatea National Geographic şi Departamentul sud-african pentru Ştiinţă şi Tehnologie/ National Research Foundation, scrie nbcnews.com.

Conform Washington Post, fosilele aparţinând a 15 hominizi au fost descoperite în apropiere de Iohanesburg. Noua specie prezintă un amestec surprinzător de trăsături umane şi caracteristici primitive, unii experţi catalogându-l bizar. De exemplu, mâinile şi picioarele pare a fi ca ale omului modern, dar umerii şi creierul mic amintesc de maimuţe, strămoşii omului, spun cercetătorii.

Ei nu exclud posibilitatea ca Homo naledi să fie puntea de legătură între cele două specii. Există unele dovezi că această nouă specie ar fi fost capabilă de comportament ritual, observat doar la omul modern, cu milioane de ani mai devreme decât se crezuse, scrie BBC.

Lee Berger, profesor la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg şi conducător al lucărilor, a declarat că anatomia Naledi sugerează ca acesta a apărut aproximativ odată cu grupul Homo, ceea ce ar însemna că specia are o vechime de 2.500.000-2.800.000 de ani. Oasele descoperite ar putea fi însă mai tinere, a mai spus el .



 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră