Prima Conferinţă Mondială a Ştiinţei se inaugurează oficial duminică la Ierusalim

15 Aug 2015
Prima Conferinţă Mondială a Ştiinţei se inaugurează oficial duminică la Ierusalim
Prima ediție a Conferinței Mondiale a Științei (World Science Conference Israel, WSCI 2015), care va reuni 15 laureați ai Premiului Nobel și delegații de tineri cercetători din 71 de țări, printre care și România, se va inaugura oficial duminică, în prezența premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Delegaţii au sosit încă de sâmbătă, evenimentul urmând să se încheie la 20 august.

Organizat la Ierusalim, acest eveniment își propune să faciliteze și impulsioneze dezbaterile de înalt nivel în domeniul fizicii, chimiei și matematicii, precum și în legătură cu posibilitățile de aplicare a științei teoretice în viața de zi cu zi.

Conferinţa este o oportunitate unică de a alătura cadre universitare remarcabile cu tinere talente din toate colţurile lumii, precum şi cu personalităţi de frunte ale industriei din Israel, pentru a discuta şi explora modalităţi prin care pot fi avansate conexiunile dintre şiinţă şi aplicaţiile sale practice în diverse domenii, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului la Bucureşti.

Totodată, revoluția pe care o implică medicina personalizată și incertitudinile de natură etică provocate de progresele în domeniul medicinei, mai ales cele genetice, se numără printre temele propuse spre discuție, scrie EFE, preluată de agerpres.ro.

Nu vor lipsi nici dialogurile despre alimentele modificate genetic, viitorul industriei farmaceutice, precum și despre microscopia electronică și știința spațială.

Lista deținătorilor Premiului Nobel invitați îi include pe Roger Kornberg (2006), Sidney Altman (1989), Arieh Warshel (2013), Dan Shechtman (2011), Ada Yonath (2009), Aaron Ciechanover (2004) și Harold W. Kroto (1996), din domeniul chimiei.

Dintre laureații pestigiosului premiu pentru fizică sunt așteptați Claude Cohen-Tannoudji (1997), Steven Chu (1997), Zhores I. Alferov (2000) și David J. Gross (2004).

Vor mai fi prezenți Robert J. Aumann (2005), premiat în domeniul științelor economice, și Richard J. Roberts (1993) și Harold E. Varmus (1989), recompensați cu câte un Nobel pentru medicină și fiziologie.

Un alt invitat de marcă va fi Elon Lindenstrauss, câștigător al Medaliei Fields pentru matematică în 2010, potrivit EFE.

Informaţii suplimentare despre eveniment găsiţi aici.

 Evenimentul va transmis live online la această adresă. De asemenea, organizatorii pun la dispoziţie fotografii şi filmări din timpul conferinţei aici


 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră