NASA: Nu se apropie sfârşitul lumii

22 Aug 2015
NASA: Nu se apropie sfârşitul lumii
NASA vrea ca lumea să știe că în prezent nu există asteroizi care pot lovi şi face Pământul ţăndări, scrie businessinsider.com. Zvonuri vechi despre un asteroid care se apropie de Pământ undeva între 15 şi 28 septembrie 2015 au reapărut în mediul online în această săptămână, şi, din nou, NASA spune că nu e nimic pentru care să ne facem griji.

"Nu există nici o bază științifică, nici cea mai mică dovadă, că un asteroid sau orice alt obiect ceresc va lovi Pamantul în perioada menţionată", a declarat Paul Chodas, director al unui oficiu NASA ce reuneşte un grup de astronomi şi oameni de ştiinţă de monitorizare a obiectelor spațiale.

Zvonurile privind o posibilă ciocnire a Pământului cu un asteroid au fost alimentate de Efrain Rodriguez, un autointitulat profet . El a spus că a trimis o scrisoare NASA  în noiembrie 2010 în care avertiza că un meteorit se îndreaptă spre Puerto Rico.

Rodriguez a susţinut că a primit un mesaj de la Dumnezeu, arătând că un asteroid va fi în curând văzut în sistemele de alarmă ale NASA. "Ar putea să se îndrepte spre Puerto Rico și să declanșeze un cutremur și tsunami care ar devasta coastele atlantice și ale Golfului din SUA și Mexic, precum și America Centrală și de Sud", a susţinut el. Rodriguez a cerut NASA să acționeze urgent și să emită o alertă pentru a evacua zonele cele mai vulnerabile.

Și în ianuarie NASA a asigurat cititorii îngrijoraţi că asteroizii 2004 BL86 și 2014 YB35 ar trece foarte aproape de Pământ că, de fapt, aceştia au traiectorii îndepărtate de planeta noastră.

Citiţi mai multe ştiri din Ştiinţă!

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră