Cum va arăta Crăciunul în 2050: frigidere inteligente, cuptoare cu imprimantă 3D şi carne clonată

23 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Cum va arăta Crăciunul în 2050: frigidere inteligente, cuptoare cu imprimantă 3D şi carne clonată


Curcanul de pe masa de Crăciun va fi unul crescut artificial, în bioreactoare, iar carnea lui va fi lipsită de grăsimi şi bombardată cu vitamine. Acest lucru va fi posibil până în 2050, susţin specialiştii în alimentaţia viitorului.

În loc de carne şi produse din carne livrate de la abatoare vom avea carne din aşa-zise culturi la scară largă de carne din celule stem, sunt de părere experţii, care argumentează că schimbările climatice, creşterea populaţiei şi apariţia bacteriilor rezistente la antibiotice vor face inutile şi chiar falimentare fermele de animale şi păsări.

Carnea clonată va putea fi programată să aibă formă de curcan, pui de găină, vită sau orice alt sortiment de carne pe care îl doreşte consumatorul, sunt de părere oamenii de ştiinţă.

curcan1

„Tradiţionaliştii nu au de ce să se teamă, pentru că noile tehnologii vor avea în vedere toate ‘plăcerile’ culinare de Crăciun, dar şi protejarea sănătăţii omului şi protejarea mediului”, a declarat Dickon Ross, redactor la revista de ştiinţă şi tehnică E&T.

Totodată, în viitor vor fi construite frigidere inteligente, care vor monitoriza cantitatea de hrană extrasă de consumator şi îl vor atenţiona pe acesta cu privire la ce şi cât să mănânce.

Gătitul la domiciliu va fi şi el proiectat în viziunea cea nouă, relevă ‘Mirror”.

Gospodinele vor avea în 2050 posibilitatea să gătească diverse feluri de mâncare folosind un cuptor cu imprimantă în 3D. Cercetătorii avertizează că până în 2030 este posibil ca fermele de animale şi păsări să fie considerate de domeniul istoriei, schimbările climatice şi creşterea populaţiei forţând pur şi simplu omenirea fie să devină vegetariană, fie să consume carne crescută în laborator.

Cei de la Daily Mirror au pregătit şi o simulare video a consumului de calorii cu ocazia sărbătorilor. Şi încă nu au luat în calcul toba, cârnaţii, şoriciul şi sarmalele românilor!

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră