Directivă. Terminalele Samsung Galaxy Note7 trebuie ținute închise pe parcursul zborului

19 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Directivă. Terminalele Samsung Galaxy Note7 trebuie ținute închise pe parcursul zborului


Motivul este deja cunoscut. Mai multe incidente raportate la nivel global, legate de bateria telefonului, care din cauza supraîncălzirii a explodat, provocând incendii în mașini și chiar într-un garaj, au dus la oprirea vânzărilor și livrărilor de terminale de acest tip.
Companiile aeriene difuzează, însă, un anunț referitor la aceste terminale înaintea decolării, rugând posesorii lor să mențină aparatele închise pe toată durata zborului, cu atât mai mult cu cât la bordul unui avion orice astfel de incident poate fi extrem de periculos.
Compania Samsung a anunțat, luni, 19 septembrie, că, urmare a incidentelor semnalate, a demarat o investigație minuțioasă, în urma căreia a descoperit o problemă izolată la celulele bateriei.
”Numărul cazurilor raportate la nivel global a fost redus, iar în momentul de față se desfășoară o investigație, în colaborare cu partenerii și furnizorii noștri, pentru a identifica toate bateriile afectate de pe piață. Pentru că siguranța utilizatorilor rămâne prioritară pentru Samsung, vânzările și livrările de Galaxy Note7 au fost oprite”, anunță compania sud-coreeană.
Samsung România scrie, în anunțul oficial postat pe site-ul său, că ”utilizatorii care folosesc deja Galaxy Note7 sunt rugați să închidă dispozitivele și să revină la telefonul folosit anterior. Galaxy Note7 va fi înlocuit voluntar de Samsung Electronics România S.R.L., înregistrată la Registrul Comerțului București sub nr. J40/7668/2012, cu atribut fiscal RO, având cod unic de identificare fiscală (CUI) 2269272, cu un dispozitiv nou, începând cu 19 septembrie”.
Pentru mai multe detalii despre pașii următori în procesul de înlocuire, Samsung postează toate condițiile și își cere scuze pentru eventualele inconveniente, dar acest proces este necesar pentru a se asigura că oferă produse de cea mai bună calitate clienților.

Citiți despre între procesul de înlocuire aici.

Se pare că rivalitatea dintre companiile Apple și Samsung ar fi la originea acestei probleme a producătorului sud-coreean. Căci Samsung ar fi dorit să depășească Apple, când a aflat cam ce va oferi noul model iPhone7. Conducerea ar fi decis să grăbească lansarea telefonului, iar colaboratorii au fost obligați să termine munca într-un timp mai scurt, susțin cei de la Bloomberg.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră