Descoperire SENZAȚIONALĂ a cercetătorilor americani, în Oceanul Pacific

15 Mai 2015
 Descoperire SENZAȚIONALĂ a cercetătorilor americani, în Oceanul Pacific
Primul pește cu sânge cald din lume a fost descoperit de cercetătorii de la Administrația Oceanelor Naționale din Statele Unite, în largul coastelor californiene. Sângele cald este caracteristică a mamiferelor și păsărilor, dar noua specie s-a adaptat la apa rece de pe fundul Oceanului Pacific.

Potrivit Fox News, pestele a primit numele de ”Opah”, care în limba malaeziană înseamna ”peștele-lună”. Aceşti peşti posedă câteva mici vase de sânge la nivelul branhiilor care transportă sângele cald provenind din interiorul corpului. Acele vase sangvine înconjoară şi încălzesc alte vene sangvine din jurul branhiilor, organul respirator al acestor vieţuitoare. În final, acest sistem de încălzire internă permite peştelui-lună să îşi menţină inima la o temperatură mai ridicată şi să îşi păstreze muşchii activi, pentru a înota mai repede şi să îşi prindă prada. Alți pești se ridică la suprafață pentru a se încălzi.

Oamenii de știință au descoperit că temperatura medie de la nivelul muşchilor este cu 5 grade Celsius mai mare decât aceea a apelor în care înoată peștele, la o adâncime cuprinsă între 45 şi 300 de metri.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră