Cum vom fi peste 1000 de ani? Următoarea fază a evoluției umane ar putea aduce chiar nemurirea! (VIDEO)

08 Mai 2017
Cum vom fi  peste 1000 de ani? Următoarea fază a evoluției umane ar putea aduce chiar nemurirea! (VIDEO)

Deși "Noi în anul 2000. când nu vom mai fi copii..." este deja depășit, dar umanitatea continuă să se întrebe și să facă proiecții, întrebările rămânând aceleași - cine, unde și cum vom fi...

Conform oamenilor de știință cu viziuni, va veni ziua în care protezele nu vor fi destinate doar persoanelor cu dizabilități. Și nu e doar aspectul nostru fizic se va  schimba, ci și materialul genetic pe care îl vom transmite viitoarelor generații, ingineria genetică urmănd a ne permite controlul asupra ADN-ului, făcându-ne imuni la boli sau inversând procesul de îmbătrânire.

Un alt impact major asupra cursului evoluției umanității este adus de faptul că într-o bună zi, vom părăsi Terra, plecând, cel mai probabil spre cucerirea planetei Marte. Acest nou cămin va produce moficări antropometrice, Marte primește cu 66% mai puțină lumină decât Pământul, ceea ce va însemna că persoanele care vor trăi acolo vor avea pupilele mai mari, pentru a absorbi mai multă lumină  pentru a vedea. Și cum și gravitația este diferită, doar 38% din forța cu care se manifestă pe Pământ, oamenii născuți pe Planeta Roșie,vor fi mai înalți decât cei rămași pe Terra, fluidele care separă vertebrele extinzându-se, ceea ce duce la mărirea coloanei vertebrale.

Totuși, nu călătoria spre Marte este văzută drept cea mai mare cucerire a umanității din viitoarea mie de ani, ci nemurirea. Calea către nemurire trece printr-un proces de îmbinare a ființei umane cu tehnologia, cel mai probabil, urmărind experimentele care se desfășoară la ora actuală, și care încearcă să determine dacă și conștiința se poate transfera de la un corp la altul, în cazul unui transplant de cap.

Orice s-ar întâmpla în viitorul mileniu, dacă ne vom contopi cu mașinăriile pe care le inventăm sau nu, un lucru e sigur: rasa umană evoluează și cu cât mai repede va reuși să se desprindă de planeta-mamă, Pământul, cu atât va avea mai multe șanse pentru a trece victorioasă de extincție.

Și mai există o problemă, oamenii de știință ne spun cum va fi omenirea peste 1,000 de ani, dar nu pot prevedea cum va fi vremea peste trei zile...

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră