Berea, mai bună ca Paracetamolul când te doare ceva

30 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Berea, mai bună ca Paracetamolul când te doare ceva

Cercetătorii de la Universitatea Greenwich au constatat că berea este un bun calmant. Pe parcursul a 18 studii, ei au descoperit că prin consumul a două halbe de bere, disconfortul creat de durere se reduce cu un sfert, relatează independent.co.uk.

Prin creşterea alcoolului din sânge cu aproximativ 0,08%, pragul de durere se ridică, ceea ce are ca efect o reducere de la moderat la mare a intensităţii durerii.

“Rezultatele arată că alcoolul este efectiv un analgezic care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, ceea ce explică abuzul de alcool al celor care suferă de dureri cronice, în ciuda efectelor pe termen lung asupra sănătăţii”, au explicat cercetătorii.

Este neclar dacă alcoolul reduce senzaţia de durere deoarece afectează receptorii din creier sau pentru că doar scade anxietatea, ceea ce ne face să credem că durerea nu e chiar aşa de rea.

Dr Trevor Thompson, care a condus studiul Universităţii Greenwich din Londra, a declarat pentru The Sun: “Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide cum ar fi codeina, iar efectul său este mult mai puternic decât al Paracetamolului. Dacă am putea crea medicamente fără efecte secundare nocive, atunci am putea obţine ceva ce, probabil, ar fi mai bun decât ceea ce există în acest moment”.

Oricum, experţii au ţinut să precizeze că rezultatele noului studiu nu înseamnă că alcoolul este bun. Rosanna O'Connor, director în cadrul Departamentului de Sănătate Publică din Anglia, spune că prin consumul excesiv de alcool se creează probleme pe termen lung.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră