Autoritățile din Dubai au creat o ploaie artificială după ce temperaturile au ajuns la 50 de grade VIDEO

24 Iul 2021 | scris de Istvan Deak
Autoritățile din Dubai au creat o ploaie artificială după ce temperaturile au ajuns la 50 de grade VIDEO

Temperaturile extrem de ridicate din Dubai au făcut autoritățile să apeleze la soluții extreme. Astfel, Guvernul a decis să preia controlul asupra vremii și să provoace ploaia în mod artificial, după ce s-au înregistrat chiar și 50 de grade Celsius.

Practic, specialiștii guvernului manipulează vremea folosindu-se de drone. Folosind încărcături electrice, acestea lovesc norii cu putere creând picături mari de ploaie. Este esențial să se producă picături mari de ploaie, pentru că cele mici adesea se evaporă înainte să ajungă la nivelul solului, conform CBS News.

Meteorologii au făcut publice în această săptămână înregistrări video care arată o astfel de ploaie în Ras al Khaimah și în alte câteva regiuni.

Mansoor Abulhoul, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Marea Britanie, a declarat că această tehnologie este în dezvoltare, dar că într-o zi poate ajunge să fie o procedură de bază în zone precum Emiratele Arabe Unite.

Profesorul și meteorologul Maarten Ambaum de la Universitatea din Reading a avertizat că pânza freatică scade drastic în Emiratele Arabe Unite și că aceasta ar putea fi o soluție.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par المركز الوطني للأرصاد (@officialuaeweather)

/p>

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră