Adevăratul motiv pentru care toată lumea vrea să joace la Wimbledon

05 Iul 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Adevăratul motiv pentru care toată lumea vrea să joace la Wimbledon

Wimbledonul e considerat cel mai tare turneu de tenis din lume. Evident că oricine vrea să joace la întrecerea din capitala Anglei. Dar... de ce vor sa joace toţi la Wimbledon? Pentru glorie? Pentru bani?

Nici pomeneală ...vor să participe pentru prosoape. Stiţi, dupa un schimb prelungit de mingi competitorii vin preocupaţi la marginea terenului şi se şterg de transpiraţie cu prosoapele oferite de organizatori. Par concentratţi la joc dar ei se gândesc cum să mai facă rost de un prosop.

O ancheta a presei engleze arată ca la un turneu organizatorii oferă 60000 de prosoape. La final constată că au mai ramas cu vreo 12.000. Restul de 48.000 au fost împrumutate de participanţi.

Serena Williams împrumuta la fiecare meci cam 8 prosoape.Iar Venus Williams recunoaşte ca ia cu ea prosoape înca de la ediţia din 1997. Nici Nowak Djokovici nu se lasă mai prejos şi recunoaşte că atunci când vine la Wimbledon jumatate din bagaj e gol-şi pleaca cu el plin,l-a completat cu preţioasele prosoape de pe terenul de joc. Şi Andy Murray ia prosoape dar se scuză ca nu pentru el ci pentru soţie.

Iar cei care ajung in fazele superioare iau cele mai multe prosoape-au mai multe jocuri. De aceea e bine să fii campion la Wimbledon. Un prosop de la Wimbledon se vinde cu 29 de lire sterline...e o afacere,nu?

Ce faci, joci la Wimbledon? Vrei sa câştigi turneul?

Nu prea mă interesează chestia asta, dar daca ajung în semifinale,om m-am facut:iau câte prosoape vreau. Ştii,gloria e trecătoare, dar un prosop rămâne... Şi când te gandesti că le iau prosopul şi mai şi mă plătesc pentru asta...

Alte stiri din Sport

Ultima oră