SUA: sportivii americani sar în ajutorul statelor profund afectate de coronavirus

03 Apr 2020 | scris de A.A.
SUA: sportivii americani sar în ajutorul statelor profund afectate de coronavirus

Clubul de fotbal american New England Patriots a răspuns cu promptitudine unui apel de ajutor venit din partea guvernatorului statului Massachusetts şi a trimis avionul cu care călătoreşte echipa în China pentru a transporta 1,75 milioane măşti necesare spitalelor care tratează bolnavii de coronavirus.

Conducerea clubului, campioana en titre din NFL, a menţionat că era nevoie de un avion privat pentru a urgenta aducerea coletelor, altfel ar fi durat săptămâni până la sosirea acestora în SUA.

''Este o onoare pentru familia noastră să facem parte din această misiune umanitară. Ştim că aducerea măştilor şi distribuirea lor spitalelor într-un timp cât mai scurt va ajuta curajoasele noastre cadre medicale care luptă cu coronavirusul'', a declarat proprietarul echipei, Robert Kraft, conform Agerpres.

O parte dintre măşti vor merge la spitalele din Massachusetts, altă parte, la cele din New York, epicentrul focarului din Statele Unite, cu peste 90.000 de cazuri confirmate.

Conform ultimelor date transmise la nivel global, cele mai multe cazuri confirmate sunt înregistrate în Statele Unite cu 245.341 de infecții, urmate de Italia (115.242), Spania (112.065) și Germania (84.794). SUA a raportat 6.095 de decese până în acest moment.

Alte stiri din Sport

Ultima oră