Scandal de dopaj. Maria Şarapova scapă,româncele, nu

13 Apr 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Scandal de dopaj. Maria Şarapova scapă,româncele, nu

Agentia Mondiala Antidoping(AMA) anuntă că toti sportivii care au fost găsiţi pâna în 1 Marie cu mai putin de un microgram de meldonium nu vor fi sancţionati. Iniţial ei fusesera consideraţi dopati şi urmau să fie sancţionaţi cu suspendare.

Meldonium este o substanță inclusă de AMA pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016, însă sportivii din întreaga lume au fost informați în legătură cu această decizie încă din toamna lui 2015,scrie agerpres.ro.


Două sportive române, atleta Mirela Lavric și biatlonista Eva Tofalvi, au fost depistate pozitiv la meldonium în urma unor controale antidoping efectuate după data de 1 martie.


Tofalvi (37 ani) a fost testată în afara competiției în data de 8 martie, la Oslo, timp ce Lavric a fost depistată pozitiv cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Portland (16-20 martie).
Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, care a dezvăluit recent că 40 de sportivi din țara sa au fost depistați pozitiv la meldonium, printre care și cunoscuta jucătoare de tenis Maria Șarapova, a salutat decizia Agenției Mondiale Antidoping, considerând că aceasta a dat astfel dovadă de "imparțialitate și obiectivitate" în lupta împotriva dopajului.


"Ministerul rus al sportului susține și salută decizia luată de AMA deoarece arată o voință de înțelegere a situației mai degrabă decât o aplicare strictă a literei legii. Cei de la AMA sunt dispuși să analizeze cât timp este necesar pentru eliminarea meldoniumului din organismul sportivului", a precizat Mutko într-un comunicat.


In aceste conditii Maria Sarapova ,depistata ca a folosit acest medicament pana in 1 Martie scapa de orice sanctiune revine in circuitul de tenis. Probabil stia ceva din moment ce ea s-a inscris de luna trecuta la turneul de la Madrid.

Alte stiri din Sport

Ultima oră