Noroc si ghinion. Gent si Wolsburg-norocul lor! Roma si Juventus-ghinionul lor!

14 Dec 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Noroc si ghinion. Gent si Wolsburg-norocul lor!  Roma si Juventus-ghinionul lor!

Depinde cum privesti lucrurile dar tragerile la sorti pentru UEFA Champions League au dat dovada de umor.

 

Astfel, cele mai slabe echipe din aceasta faza , Gent si Wolsburg, se intalnesc pentru calificarea in sferturi iar alte echipe de top se vor infrunta pentru faza urmatoare. Cei mai nemultumiti par a fi italienii iar presa deplange faptul ca Juventus a picat din aceasta faza cu Bayern iar Roma cu Real Madrid.

Juventus, surprinzatoarea dar meritata finalista a editiei trecute, a nimerit cu masina de fotbal a lui Guardiola si e greu de crezut ca bavarezii se vor impiedica de echipa din Torino. Nici Roma nu pare sa aiba mari sanse in fata Realului in ciuda eclipsei de forma a madrilenilor. Cum optimile se joaca in martie e de presupus ca echipa lui Benitez va depasi pasa proasta prin care trece si va urca in faza superioara a competitiei. Si presa din Anglia deplange “soarta “ Arsenalului care a nimerit cu Barcelona. De altfel casele de pariuri din Londra vad echipa lui Messi ca principala favorita la castigarea trofeului urmata de Bayern si Real.

PSV ,calificata in extremis din grupe, nu pare sa aiba sanse reale in fata lui Atletico Madrid ,echipa lui Simeone aflandu-se intr-o vizibila crestere de forma,vezi si clasamentul La Liga unde a egalat-o pe Barcelona .

Benfica va juca cu Zenit,doua echipe de rangul doi si la care ambitiile sunt mai mari decat posibilitatile. Si totusi una dintre ele va ajunge in “sferturi”, o calificare care ,din punctul lor de vedere, va fi o performata. Normal ca Dinamo Kiev nu are sanse prea mari in fata celor de la City,dar echipa din Manchester s-a remarcat in acest sezon printr-o inconsecventa greu de explicat. Si mai e confruntarea dintre Chesea si PSG, echipe aproape egale si in care ambitia seicilor miliardari se va lovi de orgoliul lui Abramovici, rusul care a tinut mortis sa-si etaleze miliardele si printr-un club de fotbal. Cele doua echipe ar putea sa fie mari dar n-au ajuns sa fie niciodata, pentru ca fotbalul adevarat are nevoie si de bani dar si de acea “karma”pe care ti-o da placerea de a-l juca. Exact ce nu are nici Chelsea si nici PSG.

Dar un lucru e clar:va fi un martie cu fotbal de poveste.

Alte stiri din Sport

Ultima oră