Nadia Comăneci, într-un interviu pentru Reuters: Simona Halep a unit românii

02 Iul 2018
Nadia Comăneci, într-un interviu pentru Reuters: Simona Halep a unit românii

Marea gimnastă Nadia Comăneci a declarat într-un interviu acordat agenției Reuters că a fost plăcut să îi vadă pe români bucurându-se de succesul de la Roland Garros al Simonei Halep şi că speră ca părinţii din România să înţeleagă importanţa practicării sportului pentru copiii lor.

Reuters reamintește că la Roland Garros, când Simona Halep a câțtigat French Open-ul, marea Nadia Comăneci era acolo, în tribună, să o susțină pe tot parcursul jocului și apoi la final, când a câștigat primul ei Grand Slam. Nadia a întâmpinat-o pe Simona cu un zâmbet larg și cu brațele deschise, notează Reuters.

“Sportul îi uneşte pe oameni. A fost plăcut să îi vedem pe românii de toate vârstele trăind această bucurie. Succesul Simonei arată tuturor că prin muncă multă şi dăruire poţi să ajungi la vârf. Sper că îi va face pe părinţi să înţeleagă importanţa practicării sportului şi că România poate fi din nou în vârf”, a spus Nadia Comăneci.

Ea a vorbit despre trăirile de după un succes important, cum a fost victoria Simonei Halep la Roland Garros.

“Ai nevoie de timp ca să te obişnuieşti cu idea. Trăieşti euforia victoriei şi te gândeşti: ‘Nu pot să cred că este adevărat’. Apoi te întrebi: ‘Este adevărat?’. După aceea dormi o noapte şi dimineaţa te trezeşti şi îţi dai seama: ‘Nu a fost un vis, trofeul este aici, în camera mea. Chiar s-a întâmplat’. În cazul meu, nu am realizat nici a doua zi ce reuşisem. Abia când m-am întors în România şi mă aşteptau 10.000 de oameni la aeroport m-am gândit: ‘A fost ceva important’”, a precizat Comăneci, făcând referire la perioada de după ce a obţinut primul 10 perfect la Olimpiadă.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră