Mou şi Pep: războiul stelar de pe Old Trafford

09 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Mou şi Pep: războiul stelar de pe Old Trafford

Sunt consideraţi cei mai buni antrenori din lume : Guardiola şi Mourinho. Iar dacă sunt îndoieli să spunem atunci că sunt cei mai bine platiţi. Guardiola ia 19 milioane de euro pe an iar portughezul 16. Antrenează doua echipe rivale şi cu multă otravă între ele, mai ales că sunt amândoua din Manchester:United si City. Şi amândouă visează să întrerupă supremaţia spaniolă din cupele europene. Deocamdată rivalitatea lor se manifestă doar în Premier League, mult lăudata competiţie din Anglia, zgomotoasă şi făra niciun rezultat pe măsura in Europa. Maine se întâlnesc pe Old Trafford, amândouă au câte 9 puncte după trei etape iar publicul personifică bătalia ca o ciocnire între Guardiola şi portughezul cel Mou.

La o întrecere lungă cum e Premiere punctele trec pe locul doi dar simbolistica unei victorii face toţi banii mediatizării.

Până acum echipele antrenate de cei doi s-au întalnit de 16 ori:7 victorii pentru catalan, trei pentru portughez şi şase egaluri.

Dar mâine statistica nici nu va conta. Mourinho îl are aliat şi pe Ibra,nu numai în calitate de fotbalist al lui United ci şi de jucător forţat să plece de la Barcelona chiar de catalan.

Va fi un meci tacticizat şi deci cu plictiseala care însoteste astfel de confruntari? Posibil ,daca ne gândim că semnificatia rezultatului acestui meci se va regasi în “conflictul “dintre cei doi antrenori protagonişti. Doar că Guardiola-e de anticipat-va încerca mai mult să forţeze victoria, îl obliga ,de altfel, stilul de joc pe care l-a imprimat echipei. Iar Mourinho probabil ca va juca pe specularea oricărei oportunităti.

Probabil că nu va fi meciul asteptat dar la urma urmei tensiunea şi semnificatiile date de suporteri vor suplini lipsa de fotbal de pe teren... Deşi sperăm sa fie un meci stelar, asa cum nu a mai vazut de mult Old Trafford,încă de pe vremea lui Fergusson...

Alte stiri din Sport

Ultima oră