Fără sânge în Transilvania. Cum comentează presa meciul României cu Spania

28 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Fără sânge în Transilvania. Cum comentează presa meciul României cu Spania

Făra sânge în Transilvania. Cum comentează presa meciul României cu Spania

Remiza obţinuta de România în fata puternicei echipe a Spaniei a stârnit numeroase reacţii în presa straină. Toata lumea a remarcat jocul extrem de curajos al românilor şi deja echipa noastră este catalogată ca un adversar redutabil ,la viitoarele europene.

Presa spaniolă remarca jocul palid al ibericilor şi trage concluzia că absenţele lui Iniesta si Busquets au contat mult.”Cassilas a salvat o echipa al cărei lider a fost Pique şi căreia i-au lipsit mult Iniesta si Busquets” noteaza El Mundo Deportivo,citat de digisport.ro.

Marca este mai dură in exprimare:”La Roja fără culoare”. Remarca în schimb evoluţia lui Stanciu despre care scrie că “a strălucit”.

Cotidianul AS este mai plastic:”Fără sânge în Transilvania”. Aluzia la Dracula este evidentă dar întotdeauna ziariştii occidentali au avut acest clişeu.

EFE ,agentia naţionala de presă este mai lucidă şi pune punctul pe i:Spania a repetat egalul obţinut că faca în continuare istorie.”

Şi presa franceza a privit cu interes acest meci, mai ales că România face parte din aceiaşi grupă cu naţionala cocoşilor ce visează la caştigarea europenelor.

L'Equipe apreciază ca naţionala lui Iordanescu este bine organizată tactic şi ţn mod sigur va pune probleme Franţei în meciul inaugural de la europene.Publicaţia franceză îl remarcă pe Nicusor Stanciu,la fel ca şi France Football care mai are şi un al doilea remarcat:Adrian Popa.

Alte stiri din Sport

Ultima oră