UPDATE: Decizie amânată privind interzicerea Rusiei la Jocurile de la Rio

19 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: Decizie amânată privind interzicerea Rusiei la Jocurile de la Rio

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, respinge posibilitatea boicotării jocurilor Olimpice. El a reamintit că președintele Rusiei, Vladimir Putin a subliniat în mai multe rânduri că boicotul este o măsură "absolut eronată, care a fost luată din păcate de-a lungul istoriei", făcând aluziile la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980) și Los Angeles (1984), informează agenția EFE.

"Generalizarea este absolut inacceptabilă și injustă, sportul rus este curat și competitiv. Dacă un sportiv a apelat la dopaj, atunci toate acuzațiile trebuie să se îndrepte împotriva acestuia, însă într-o manieră individuală", a adăugat oficialul rus.

Reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) vor căuta căi legale pentru o eventuală interzicere în bloc a atleţilor ruşi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio, amânând luarea unei decizii în acest caz, relatează nbcnews.com.

Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat marţi că va pune în balanţă pe de o parte interdicţia colectivă, şi pe de altă parte dreptul la justiţie individuală al fiecărui atlet care nu este implicat în scandalul dopajului. De asemenea, sportivii şi antrenorii implicaţi în Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014 vor fi retestaţi.   

Se aştepta ca astăzi CIO să decidă dacă Rusia va putea concura la Jocurile de la Rio, care vor începe peste 17 zile, după ce Agenţia Mondială Antidoping a descoperit o schemă de muşamalizare la nivel înalt a 312 testări pozitive. Agenţia a cerut interzicerea întregii echipe a Rusiei la jocurile de la Rio.

Oricum, o decizie a CIO este îngreunată de un proces separat. Curtea de Arbitraj pentru Sport, autoritatea supremă pentru evenimentele sportive mondiale, are în vedere un apel paralel din partea sportivilor ruşi interzişi şi a competitorilor din domeniu. CAS se va pronunţa joi în acest caz.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră