Ministrul Vlad Voiculescu: Am senzația că deranjez niște grupuri de interese

10 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministrul Vlad Voiculescu: Am senzația că deranjez niște grupuri de interese

Ministrul Voiculescu s-a referit la faptul există corupția mică corupție în spitale și marea corupție, în investiții, cumpărarea de echipamente care zac pe holurile spitalelor, achiziții... Ministrul Voiculescu spune că sunt structuri ale statului care se ocupă de aceste aspecte și sunt verificate de ceva vreme.

În legătura cu ruda Nic Voiculescu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat: "Nu-mi dau seama dacă e unchi sau văr. Am verificat şi eu astăzi. Este o rudă de gradul cinci. Este ruda mea, este un om cu carieră în industria farmaceutică. El are o firmă de consultanță, bănuiesc că lucrează și în industria pharma”..

De asemenea, ministrul Vlad Voiculescu a precizat: ”Ultima dată când ne-am văzut (n.r. cu Nic Voiculescu) a fost în octombrie 2015, într-o vizită, înainte de a fi ministru. Aștept și eu să văd de ce sunt acuzat. Nu am habar de ce aș putea să fiu acuzat".

Colectiv și infecțiile nosocomiale

În legătură cu tragedia de la Colectiv, ministrul Voiculescu spune că nu suntem pregătiți, dar că orice capitala europeana ar fi depașită în această situatie. În opinia ministrului Voiculescu, dacă s-ar repeta o asemenea tragedie, am trimite pacienții mult mai repede în străinătate și să ne asumăm ce avem în acest moment. Să ne construim capacitatea ca tragedii de dimensiuni mai mici să ne găsească pregătiți:, renovarea secției de la Spitalul de Arși, un spital nou de arși, extinderea secției de la Floreasca, care ea funcționează și nu știu ce ne-am face fără ea.

În același interviu de la Antena3, ministrul Sănătății, referindu-se la infecțiile nosocomiale, a precizat că a fost publicat în Monitorul Oficial, ordinul care reglementează punerea pe piață a bioacidelor, pe criterii, poate cele mai severe din Europa. Biocidele sunt analizate în două laboratoare acreditate din Europa. Ministrul Vlad Voiculescu spune că, potrivit CDC Stockholm, principala cauză a infecțiilor nosocomiale o reprezintă igiena mâinilor personalului medicali, la care se adaugă produsele biocide, infrastructura etc.

Aș mai vrea să fiu ... ministru

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a mai dezvăluit că a primit mai multe oferte de a intra în politică, fără a preciza din partea căror partide.

”Am multă treabă la minister, nu neg că au fost oferte. Timpul care îmi rămâne după minister nu m-a făcut să iau o decizie în acest sens, dar am avut discuții private cu partide. (...) Mă simt onorat, o să mă mai gândesc”, a răspuns ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.

Ministrul Voiculescu a recunoscut că ar vrea să mai fie ministrul Sănătății după alegerile parlamentare.

”Când încep să fac anumite lucruri (în Ministerul Sănătății - n.r.), vrei să le vezi finalizate. Aș vrea să mai fiu, dar nu în orice condiții”, a replicat Vlad Voiculescu.  Întrebat dacă ar refuza o astfel de ofertă din partea Dacian Cioloș, ministrul Vlad Voiculescu a spus: ”Pe Dacian Cioloș nu-l poți refuza în general”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră