Proiectul legii vaccinării. Ministrul Bănicioiu: „Fac apel să nu distrugem o iniţiativă bună şi necesară, alarmând populaţia”

01 Oct 2015
Proiectul legii vaccinării. Ministrul Bănicioiu: „Fac apel să nu distrugem o iniţiativă  bună şi necesară, alarmând populaţia”
Proiectul legii vaccinării vizează dreptul la sănătate al copilului prin respectarea calendarului de vaccinări obligatorii şi nu sancţionarea familiilor, ci subliniază ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

„Ţin seama ee ceea ce propun specialiştii şi pe practica europeană. Şi fac apel să nu distrugem o iniţiativă care este bună şi care este necesară, alarmând populaţia. Deocamdată, este vorba de un proiect înaintat de un grup de specialişti desemnat către Ministerul Sănătăţii şi Parlament. Deocamdată, nu este sancţionat nimeni, intenţia nefiind de a sancţiona familiile. Este vorba de instituţii. Eu sper ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede, adică anul acesta poate trece prin Parlament, vorbind în termeni realişti, pentru a intra în vigoare, după şase luni. Timp este suficient pentru a nu ne grăbi şi a face ceva de mântuială”.

În privinţa stocurilor de vaccin, ministrul Bănicioiu spune că proiectul de lege şi mai ales normele reglementează foarte clar necesarul şi prevede ca, la începutul anului, să se facă procedurile de achiziţie şi atunci stocurile devin obligatorii.

Ministrul Sănătăţii spune că achiziţiile pentru vaccinul antigripal pentru sezonul 2015-2016 sunt terminate pentru aproximativ 500.000 de pacienţi.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră