Un număr de 108 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate între 28 iulie și 4 august

04 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Un număr de 108 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate între 28 iulie și 4 august

Potrivit informării săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică, emisă vineri, între 26 iulie (8.347) și 4 august (8.455), au fost confirmate 108 noi cazuri de rujeolă, dar este a doua săptămână când nu se mai înregistrează decese.

Din septembrie anul trecut până în prezent, rujeola a provocat decesul a 32 de persoane (32). În prezent, epidemia de rujeolă afectează 41 de județe. 

Prof. dr. Alexandru Rafila. Președintele Societății Române de Microbiologie,  recomandă vaccinarea și subliniază că reacțiile adverse sunt de obiecei locale. 

"Reacțiile adverse la vaccinuri sunt de obicei reacții locale, care se referă doar la o ușoară jenă sau durere la locul de administrare, roșeață și, eventual, o stare de febră de scurtă durată, însă reacții adverse grave care să pună viața în pericol sunt extrem de rare".

În privința eventualei reacții adverse grave generată de vaccinul rujeolic, frecvența este de un caz la sute de mii – un milion de copii vaccinați. 

În ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, la ședința de Guvern. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră