Un deputat francez infectat cu coronavirus este internat la terapie intensivă

06 Mar 2020
Un deputat francez infectat cu coronavirus este internat la terapie intensivă

Un deputat al partidului Les Républicains infectat cu coronavirus este în prezent internat în terapie intensivă în „stare gravă”, a aflat joi seara ziarul Journal du Dimanche.

Starea sa este considerată „gravă”, asigură un membru al republicanilor.

Un deputat din Alsacia al partidului Les Republicains care prezenta semne de contaminare cu coronavirus a fost internat în spital.

În prezent se află în terapie intensivă și suferă de „dificultăți de respirație”, au declarat surse apropiate conducerii partidului și Adunării Naționale.

Diagnosticul nu a fost încă făcut, dar simptomele sunt aceleași cu ale coronavirsului iar acest deputat a fost în contact cu persoane din Mulhouse (Haut-Rhin).

Richard Ferrand, președintele Camerei Deputatilor din Franta a confirmat că deputatul a fost într-adevăr infectat. În plus, el explică că un angajat al palatului Bourbon este afectat și el de boală și că un altul este suspect.

"Angajatul infectat, care lucrează la barul Parlamentului este in carantină la locuința sa", specifică Richard Ferrand.

Angajatul suspect de infecție, care lucrează la restaurantul Parlamentului este spitalizat. Toți parlamentarii și personalul au fost informați despre situație. Barul si restaurantul Parlamentului vor fi închise mâine. 

Situația îngrijorează autoritățile deoarece deputatul in cauză, Jean-Luc Reitzer, a fost prezent în toate ședințele ultimelor zile Camera Deputatilor în timpul dezbaterii privind reforma pensiilor și a lucrat în multe în comisii.

Alsacia este considerată un centru epidemic de către autorități. Șaptezeci și patru de cazuri de coronavirus au fost confirmate joi în Haut-Rhin și zece în Bas-Rhin. Mai multe persoane recent confirmate pozitive au participat la adunarea unei biserici evanghelice din Mulhouse între 17 și 24 februarie.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră