Toată populația Bucureștiului, testată pentru noul coronavirus

25 Mar 2020 | scris de M.C.
Toată populația Bucureștiului, testată pentru noul coronavirus

Ministrul Sănătăţii a precizat miercuri, la Adevărul Live, că toţi bucureştii vor fi testaţi în perioada următoare pentru posibila infectare cu noul coronavirus.

„Săptamana viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu, la sfârşitul acestei săptămâni. Necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional. Astăzi (miercuri, 25 martie - n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.).   Targetul ministerului este să existe minim un centru per judeţ, a mai spus Costache, care a precizat că în următoarele zile se va ajunge la 25 de centre la nivel naţional.   „Haideţi să fim obiectivi: Această COVID-19 este o boală nouă. Acum două luni jumătate nu ştiam nimic despre. Grupul nostru de experţi a sesizat patologia de la finele lui decembrie şi de la începutul lui ianuarii am avut primul centru atestat pentru testare. La momentul de faţă avem 19 centre în ţară şi evident, sunt şi centre cu mai multe aparate”, a mai precizat ministrul.   

Interviul integral al ministrului Sănătăţii pentru Adevărul LIVE. Declaraţia privind testarea tuturor bucureştenilor, de la minutul 5:27.

AICI, articolul şi înregistrarea.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră