Tabagismul pasiv, cauză a tulburărilor de comportament la copii

28 Sep 2015
Tabagismul pasiv, cauză a tulburărilor de comportament la copii
Un studiu publicat la data de 21 de septembrie în revista Plos One mai adaugă încă un nou rău la lista de afecţiuni legate de tabagismul pasiv. Adică, tabagismul provoacă, pe lângă bronşită, otită, astm...şi tulburări de comportament, în cazul copiilor expuşi tabagismului pasiv. „În perioada postnatală sau în asociere cu expunerea în timpul sarcinii, tabagismul pasiv măreşte riscul tulburărilor de comportament la elevii de clasele primare, explică Isabella Annesi-Maesano, directoare de cercetare la INSERM, citată de France info tv.

Studiul a fost efectuat de Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală (INSERM) şi Universitatea Pierre-et-Marie-Curie şi se bazează pe informaţiile privitoare la expunerea la tabgism înainte şi după naştere, în cazul a 5.221 de copii, elevi în clasele primare din şase oraşe mari din Franţa.

Aproape 21% dintre copiii participanţi la studiu prezentau tulburări emoţionale şi de conduită, asociate expunerii la fumul de ţigară în perioadele prenatale şi postnatale. Vinovată de acest fenomen sever este nicotina, care provoacă „alterări structurale ale creierului” în timpul sarcinii şi în primele luni de viaţă. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră