Specialiștii avertizează că valul al treilea al pandemiei ne va prinde cu spitalele pline

18 Noi 2020
Specialiștii avertizează că valul al treilea al pandemiei ne va prinde cu spitalele pline

În luna martie am putea asista la un al treilea val al pandemiei de coronavirus, spune secretarul general al Societăţii Române de Pneumologie, Cristian Oancea.

Ne va prinde însă cu spitalele pline, atrage acesta atenţia. De aceea este recomandată vaccinarea antigripală şi antipneumococică – spune el.

„În ultimul timp, unii experţi au atras atenţia la nivel internaţional şi naţional că va urma şi valul al treilea al pandemiei, în februarie – martie, şi este posibil ca acest val să ne prindă cu spitalele pline. Vaccinările trebuie obligatoriu făcute antigripal şi antipneumpcocic. Personal, m-am vaccinat cu ambele, anul acesta. Dar trebuie să ţinem minte că nu acesta este vaccinul care să ne protejeze de COVID-19. Vaccinările antigripale şi antipneumococice nu protejează de COVID-19, dar conform unor studii, vaccinarea antigripală reduce cu 40% riscul de infectare cu coronavirus, ceea ce este foarte important. Ele reduc morbiditatea şi mortalitatea la grupurile de risc, inclusiv la personalul medico-sanitar. Accentuez acest aspect pentru că sunt convins că odată cu apariţia vaccinului va exista iarăşi un curent de conspiraţionişti, care vor spune că sunt metale grele, că omorâm oamenii etc. Ne trebuie inclusiv o lege a vaccinării”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea.

Prezent la un eveniment online dedicat „Lunii sănătăţii plămânilor”, găzduit de pacientul2punctzero, doctorul Cristian Oancea mai spune că vaccinarea antigripală reduce cu 40 la sută riscul de infectare cu noul coronavirus.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră