SARS-CoV-2 nu este în retragere. Cazurile de COVID revin puternic în lume, după o perioadă de scădere

27 Feb 2021 | scris de I.D.
SARS-CoV-2 nu este în retragere. Cazurile de COVID revin puternic în lume, după o perioadă de scădere

Potrivit OMS, joi, 25 februarie, s-a înregistrat un bilanţ zilnic de peste 427.000 de cazuri noi în lume, în creştere cu 25% faţă de ziua precedentă. Aceste date sugerează că virusul nu este în retragere, scrie digi24.ro.

De altfel, mai multe țări europene se confruntă deja sau se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor mai contagioase.

Cehia a înregistrat din nou în ultimele 7 zile cea mai mare rată de incidență din lume. Țara cu 10,7 milioane de locuitori, dintre care unul din 10 a fost infectat în ultimul an, se confruntă cu o nouă înmulțire a infectărilor, accelerate de tulpina britanică. Bilanțul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă este la niveluri record. De luni, este reinstaurată starea de urgență: oamenii vor putea ieși din cartierul în care locuiesc doar pentru a merge la serviciu, la medic sau din alte motive bine întemeiate, iar lista magazinelor esențiale care vor rămâne deschise va fi redusă. Grădințele vor fi închise, iar elevii din clasele mici vor face și ei ore online, la fel ca restul elevilor.

O creștere alarmantă a numărului de noi cazuri Covid se înregistrează și în Franța. Sunt informații potrivit cărora guvernul ar pregăti un nou lockdown general, posibil din 6 martie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră