Liber, pentru români, pe Litoralul Bulgariei!

30 Iul 2020 | scris de I.D.
Liber, pentru români, pe Litoralul Bulgariei!

Ministerul Afacerilor Externe informează joi că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

"Autorităţile bulgare au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătăţii bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei", precizează MAE.

În acest context, Ministerul român de Externe subliniază că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

MAE continuă dialogul cu autorităţile bulgare şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea bulgară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 şi http://sofia.mae.ro/. 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră