S-a dovedit științific: Consumul de mâncărurilor de tip fast food tâmpește!

19 Sep 2015
S-a dovedit științific: Consumul de mâncărurilor de tip fast food tâmpește!
Un studiu, dat publicității recent de cercătatorii de la Universiteatea Deakin și Universitatea Națională din Australia, confirmă științific că aceia care consumă mâncare nesănătoasă au creierul mai mic.  

„Hippocampusul oamenilor în vârstă cu un anumit regim alimentar este mai mic decât al altora. Hippocampusul este acea parte a creierului care se ocupă de memorie şi de emoţie, de capacitatea de stocare a informației și de sănătatea spirituală. Este primul studiu efectuat pe oameni. Până acum s-a testat doar pe șoareci și șobolani”, susțin experții, citați de revista germană Focus.

Cu ajutorul tomografiei computerizate și a rezonanței magnetice, cercetătorii au analizat modificarea creierului la persoane între 60 și 64 de ani.

„Persoanele care au consumat mâncare nesănătoasă, în special băuturi dulci, snacks-uri sărate și produse prelucrate din carne - salam, cârnați - aveau hippocampusul mai mic decât cei care au consumat de-a lungul timpul mai multe fructe, legume și pește”, se arată în studiul amintit.

„Această legătură a fost evidentă și independentă de factori precum sexul, consumul de tutun, educația sau efortul fizic. Alimentația are un efect decisiv asupra apariției demenței. O alimentație sănătoasă încă din timpul copilăriei poate fi hotărâtoare pentru starea medicală a creierului uman”, mai scriu cercetătorii.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră