Rubarba conţine un pigment care stopează creşterea tumorilor canceroase

26 Oct 2015
Rubarba conţine un pigment care stopează creşterea tumorilor canceroase
Rubarba este o plantă ce conţine un pigment capabil să inhibe o proteină care ajută la creşterea tumorilor canceroase, demonstrează un studiu realizat de cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Univrsităţii Emory din Statele Unite.

Pentru acest studiu, publicat în revista Nature cell biology, cercetătorii americani au adăugat o formă concentrată din acest pigment în celulele afectate de leucemie. Ei au constatat că 50% din celulele tumorale mor în două zile. O altă formă modificată a acestui pigment a fost, apoi, injectată rozătoarelor grefate cu celule tumorale umane.

Aşa cercetătorii au observat o încetinire a creşterii cancerului pulmonar după 11 zile.

Rubarba este o plantă cunoscută perntru proprietăţile ei deosebite în facilitarea tranzitului graţie conţinutului bogat fibre ( 2 grame la 100 de grame de plantă). Rubarba este eficientă în eliminarea toxinelor, este valoroasă penru aportul de vitamina C şi potasiu, fiind recomandă în special femeilor la menopauză.

Fructul este bogat în fosfor, care consolidează sistemul osos şi dantura şi este foarte concentratîn calciu: 86 mg la 100 g, considerat un record pentru un fruct.

Rubarba proaspătă este indicată persoanelor suferinde de hipercolesterolemie (colesterol mare). Studiile indică faptul că tulpinile de rubarbă consumate zilnic, timp de patru săptămâni, pot scădea colesterolul total cu 8%, iar colesterolul LDL (colesterolul rău) cu 9%. Rubarba este o plantă cu frune verzi şi tulpina lungă, roşie, originară din Asia, cultivată şi la noi pentru proprietăţile ei nutritive valoroase.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră