România are a treia cea mai mare rată a mortalității Covid din lume, după Bulgaria și Brazilia

01 Noi 2021 | scris de A.V.
România are a treia cea mai mare rată a mortalității Covid din lume, după Bulgaria și Brazilia

Bulgaria, cu una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa, are cel mai mare număr de decese cauzate de Covid pe cap de locuitor, la nivel global. România cealaltă țară europeană prezentă în Top5, este pe locul 3, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Graficul de mai jos include primele 20 cele mai afectate state la nivel mondial în privința numărului de decese la 100.000 de locuitori.

Țările aflate în frunte au cele mai multe decese proporțional cu cazurile Covid sau populația lor, nu neapărat cele mai multe decese în general, scrie smartradio.ro.

Bulgaria a înregistrat 338,83 decese la 100.000 de locuitori, Brazilia clasându-se pe locul al doilea, cu 287,46 decese. A doua țară europeană clasată în primele cinci este România, pe locul trei, cu o rată de 237,73 decese.

Doar o cincime din cei aproape șapte milioane de oameni din Bulgaria sunt complet vaccinați, în timp ce România a vaccinat aproximativ o treime din populație.

„În fiecare zi, Bulgaria pierde echivalentul unui accident de avion. Este cu adevărat îngrozitor”, spune Ruzha Smilova, director de programe la Centrul pentru Strategii Liberale, pentru Euronews.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră