Persoanele afectate de psoriazis prezintă risc de anxietate, suicid sau depresie

02 Oct 2015
Persoanele afectate de psoriazis prezintă risc de anxietate, suicid sau depresie
Potrivit unui studiu coordonat de doctorul Roger Ho, de la Şcoala de Medicină a statului New York, care a analizat dosarele participanţilor în cadrul anchetei naţionale privind sănătatea şi nutriţia (NHANES) întreprinsă între 2009 şi 2012, persoanele afectate de psoriazis prezintă un risc crescut de anxietate sau depresie, chiar de suicid.

Potrivit acestui studiu, 16,5% dintre persoanele suferinde de psoriazis sunt afectate de depresie severă. Dintre aceşti pacienţi, unii prezintă, de asemenea, gânduri de suicid.

Psoriazisul este o boală cronică a pielii care se poate manifesta în multiple forme. Cel mai frecvent, este depistat psoriazisul în plăci. El se caracterizează prin plăci roşii, bine limitate, groase, acoperite cu scuame albicioase, poziţionate de regulă pe pielea capului, coate, genunchi şi regiunea lombară.

Potrivit doctorului Ho, este explicabil de ce aceşti bolnavi, care se confruntă în mod curent cu respingere la locul de muncă, uneori chiar în viaţa de cuplu şi familie, sunt ameninţaţi de riscul de depresie. 24% dintre pacienţii cu psoriazis consideră să suferinţa lor este cauza pentru care li se limitează promovarea profesională. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră