Profesorul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de Spitalul Municipal, a murit. Era internat cu Covid-19 de o săptămână

03 Sep 2020
Profesorul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de Spitalul Municipal, a murit. Era internat cu Covid-19 de o săptămână

Seful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a murit la 63 de ani dupa ce a fost infectat cu COVID-19. El fusese internat în urmă cu o săptămână și jumătate la „Matei Balș”, anunta Antena3.

Ovidiu Bajenaru a fost un renumit medic roman, decorat chiar si de presedintele Iohannis in luna noiembrie a anului trecut.

Ovidiu Băjenaru a fost profesor de neurologie, șeful Clinicii de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgență, directorul Departamentului de neuroștiințe clinice la UMF Carol Davila din București.

Cu peste 35 de ani de experiență, Ovidiu Băjenaru a fost și președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România și membru corespondent al Academiei Române din 2016.

Managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, a transmis un mesaj după moartea medicului neurolog Ovidiu Băjenaru.

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.
Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a precizat Cătălin Cîrstoiu.

Prof.dr. Ovidiu Băjenaru a fost unul dintre cei mai se seamă reprezentanţi ai neurologiei româneşti, creator de şcoală şi mentor pentru generaţii întregi de studenţi. 

Realizatorul Antena 3, Radu Tudor a fost jurnalistul care i-a luat unul din ultimele interviuri profesorului Băjenaru.

"Era un personaj extrem de discret, dar foarte eficient ca medic şi un profesor cu o reputaţie impecabilă. A fost o figură cum probabil se mai întâlneşte astăzi în societatea românească, nu doar în medicină, cu nişte competenţe profesionale uluitoare. Era o enciclopedie de neurologie. A fost preşedintele Societăţii Române de Neurologie şi a rămas preşedinte de onoare. A fost un creator de şcoală de neurologie şi, mai mult decât atât, un medic salvator. Sunt mii de pacienţi care trăiesc în România datorită profesorului Băjenaru."

"Ceea ce i s-a întâmplat este nedrept. Lupta cu nenorocitul de coronavirus ne răpeşte una din puţinele figuri care reuşea să reziste cu stoicism în faţa atâtor probleme din medicina românească." - a declarat Radu Tudor.

"A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire"
Gabriel Diaconu, unul din cei mai apreciaţi psihiatri din Capitală, a scris pe pagina lui de Facebook că profesorul Ovidiu Băjenaru "a stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balș. Era prea târziu...”

"Aceasta este povestea morții profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor”. Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simț. Acel om care a îndrăznit să-mi dea o șansă, când eram doar un țânc, să merg și eu la cursul de tulburări ale Mișcării ținut de profesorul Tolosa,

Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din țară la studii,

Același om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept și egal, și am putut avea opinii divergente dar totuși echilibrati unul și celălalt în ce înseamnă argumentație medicală. Un munte de cunoaștere a fost Ovidiu Băjenaru, și puțini vor mai fi vreodată ca el. Iar cât privește faptul că a luat infecția cu coronavirus, respectiv că a dezvoltat complicații, și corpul lui nu le-a putut surmonta, nu are nimic de a face cu ce am pierdut noi, poporul român, astăzi. Un MEDIC. Cât privește eu... Mi-a mai plecat un mentor, printre puținii avuți în țara asta. Mă iertati, dar momentan nu mă simt medic în România." - a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră