Dirijorul Filarmonicii „George Enescu” a murit de COVID 19

27 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Dirijorul Filarmonicii „George Enescu” a murit de COVID 19

Dirijorul Filarmonicii „George Enescu”, Camil Marinescu, în vârstă de 55 de ani, a murit, luni, după ce, timp de trei săptămâni, a stat în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19, relatează europafm.ro.

Anunțul morții sale a fost comunicat de fratele său, Ciprian Marinescu, pe pagina de Facebook.

„Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul COVID-19 , iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am. Dumnezeu să-l odihnească in Pace!”, a scris Criprian Marinescu.

Unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră români, dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață astăzi, 27 iulie, la Spitalul Victor Babeș din capitală, în urma complicațiilor date de virusul Covid-19, scrie romania-muzical.ro

Muzicianul, născut în 1964, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de fagot.

În plan dirijoral, profesorii săi au fost maeștrii Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux.

A colaborat cu orchestre importante din Statele Unite ale Americii, Canada sau Germania, susținând turnee în America, Europa, Australia și Asia.

În privința repertoriului, a abordat pagini diverse, de la muzică renascentistă și până la opusuri moderne.

A desfășurat și activități pedagogice, fiind profesor de dirijat la Universitatea din Osaka, iar la Universitatea din Kyoto a predat cursuri de estetică și filozofie a culturii.

A fost dirijor rezident la Opera bucureșteană, dirijor permanent invitat al Orchestrei Simfonice din Berlin, iar din stagiunea 2012-2013 și până în prezent a ocupat poziția de dirijor principal al Filarmonicii 'George Enescu' din București.

A fost unul din colaboratorii apropiați ai postului Radio România Muzical, încă de la înființare, pentru care a realizat o serie de emisiuni, sub denumirea Agora. Miercuri, 29 iulie și vineri, 31 iulie, pe frecvențele postului Radio România Muzical veți putea urmări ediții speciale ale Stagiunii Muzicale Radio, realizate de Sorina Goia.

Dumnezeu să-l odihnească!

Alte stiri din Muzica

Ultima oră