Prof. dr. Monica Pop: Bebeluș prematur, salvat de la orbire, la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice

29 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
 Prof. dr. Monica Pop: Bebeluș prematur, salvat de la orbire, la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice

Un bebeluș prematur, în greutate de 1.300 de grame, diagnosticat cu retinopatie de prematuritate agresivă, cu risc major de a-și pierde vederea definitiv, a fost salvat de medicii specialiști de la Spitalul Clinic de  Urgențe Oftalmologie din București. 

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului, a postat, azi, pe Facebook povestea acestui bebeluș, ”mic, o gămălie, dar frumușel și luptător!

Bebelușul a fost adus marți, în jurul orei 17:00 la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice de la Pitești cu o ambulanță, ”într-un incubator special, cu un asistent medical” și cu mama, dar ”fără un medic neonatolog sau pediatru!!!”.

”Am făcut o comisie, mama și-a dat acordul și doamna Doctor Nicoleta Avidis-Zamfiroiu, de data asta (altor prematuri, alți colegi) i-a facut injecțiile, sub atenta supraveghere a doamnei Doctor Luxita Petrescu, medic primar, sef ATI”, precizează prof. dr. Monica Pop. 

Mama bebelușului și-a pus toate speranțele în medicii de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, mai ales că surioara geamănă a micuțului pacient n-a rezistat după naștere. Iată că bebelușul ”luptă și sperăm să și câștige”, subliniază prof. dr. Monica Pop.
Un prim pas la făcut, suportând cu bine intervenția. După o oră a fost transportat la IOMC (Polizu) în secția de terapie intensivă. 

Acest caz nu este singular. La Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice sunt salvați ”mulți ochișori de câțiva milimetri”, chiar și la prematuri sub un kilogram”, notează prof. dr. Monica Pop. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră