UPDATE. Primul deces din cauza coronavirusului, în Italia. Este cea mai afectată ţară din Europa

22 Feb 2020
UPDATE. Primul deces din cauza coronavirusului, în Italia. Este cea mai afectată ţară din Europa Galerie foto (2)

Un italian în vârstă de 78 de ani care fusese testat pozitiv la coronavirus a decedat, a anunţat vineri ministrul italian al Sănătăţii, fiind primul deces cauzat de această pneumonie virală în Italia, relatează AFP. Italia este ţara în care se află cea mai mare comunitate de români, deci informaţia este cu atât mai îngrijorătoare pentru România.

Bărbatul era internat de zece zile în Veneţia , în nordul Italiei, pentru o boală care nu avea legătură cu coronavirusul, a precizat ministrul Roberto Speranza.

Anunţarea decesului survine în timp ce toate spaţiile publice au fost închise şi evenimentele sportive şi religioase au fost anulate vineri în Lombardia, o altă regiune din nordul Italiei, din cauza creşterii cazurilor de contaminare.

În total, 20 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Italia, cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de pneumonie virală care s-a declanşat în China în decembrie.

UPDATE

Presa locală din Italia anunţă un al doilea deces din cauza coronavirusului în această ţară. Este vorba despre o femeie.  Acesta este al doilea deces înregistrat de Italia în mai puțin de 24 de ore.

În Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră