Noul film „James Bond", victimă colaterală în epidemia de coronavirus

18 Feb 2020 | scris de Bianca Maria Drug
 Noul film „James Bond", victimă colaterală în epidemia de coronavirus

Premiera în Beijing a filmului „No Time to Die", cel de-al 25-lea lungmetraj „James Bond", precum şi turneul de promovare în China au fost anulate din cauza noului coronavirus. Autoritățile de sănătate din China au raportat că 98 de persoane au murit din cauza coronavirusului, luni. Bilanțul global al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 1.873, anunță CNN.

Premiera în Beijing a filmului „No Time to Die", precum şi turneul de promovare în China urmau să aibă loc în aprilie, dar au fost anulate din cauza noului coronavirus, potrivit presei locale.

Bilanțul global al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 1.873, anunță CNN. Datele furnizate de autoritățile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienții infectați au simptome ușoare și se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicații severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică și 2% mor din cauza bolii. Sunt confirmate peste 72.000 de îmbolnăviri în 26 de țări.

Cinematografele au fost închise încă de la festivalul Anului Nou chinezesc, luna trecută.

Chiar dacă acestea vor fi deschise în aprilie, la timp pentru premiera filmului, echipa filmului a fost sfătuită ca în turneul mondial de promovare să evite China.

China este una dintre cele mai importante pieţe pentru franciza britanică „James Bond" şi a generat cele mai mari încasări din străinătate pentru cea mai recentă parte, "Spectre". Din cele 881 de milioane de dolari obţinute la nivel mondial, 84 de milioane de dolari au venit din China.

Cel mai recent film din franciza 007 este al cincilea care îl va avea drept protagonist pe Daniel Craig.

UPDATE

Iată că şi moda este victima coronavirusului.

Casa de modă franceză Chanel a decis anularea unei prezentări de modă programată pentru sfârşitul lunii mai la Beijing, ca urmare a epidemiei de coronavirus care s-a soldat până acum cu moartea a 1.800 de persoane în China, potrivit unui comunicat difuzat marţi şi citat de EFE.

"Având în vedere actuala situaţie şi urmând recomandările autorităţilor chineze, Chanel a decis să amâne proiectul 'Paris - 31 rue Cambon 2019/20 Métiers d'Art' de la Beijing din mai până la o dată ce va fi anunţată ulterior", se arată în comunicatul casei Chanel.

Este vorba de o colecţie prezentată la Grand Palais pe 5 decembrie când, cu ajutorul cineastei de film Sofia Coppola, a fost reprodus studioul din 31 rue Cambon din Paris. Aici se află celebra scară în formă de melc înconjurată de oglinzi unde creatoarea de modă Gabrielle Chanel îşi prezenta creaţiile.

UPDATE

Şi nici sportul nu scapă.

Echipa de Cupa Davis a Chinei s-a retras din play-off-ul Grupei Mondiale I, din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, întâlnirea România - China, programată să se desfășoare la Piatra-Neamț în 6-7 martie, nu se va mai disputa, iar România a avansat în Grupa Mondială I.

Federația Internațională de Tenis a transmis, marți, Federației Române de Tenis (FRT) că echipa Chinei s-a retras din play-off-ul Grupei Mondiale I a Cupei Davis, programat să se desfășoare în perioada 6-7 martie 2020.

Astfel, naționala masculină a României s-a calificat în Grupa Mondială I a Davis Cup, iar întâlnirea România - China, ce ar fi trebuit să aibă loc la Piatra-Neamț, nu se va mai disputa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră