Povestea „Agathe”: o tânără obeză, cu o bacterie ciudată şi o pungă enormă de apă în burtă

07 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Povestea „Agathe”: o tânără obeză, cu o bacterie ciudată şi o pungă enormă de apă în burtă

Agathe Friand, în vârstă de 33 de ani, a decis să de o luptă decisivă. În urmă cu numai câteva săptămâni, tânăra născută în Laon, o comună din Franţa, a fost diagnosticată cu obezitate morbidă. Agathe cântărea atunci 350 de kilograme. Povestea ei este relatată pe larg de Style France Yahoo.

 
„Când plângeam, părinţii mei îmi puneau biberonul în gură”, explică Agathe în Aisne Nouvelle-L'Union, numărul din luna octombrie.  
Agathe a încercat să slăbească: diete severe, consultaţii la nutriţionişti, medicamente... Dar nimic nu a funcţionat. „Am avut inel gastric, dar l-am respins”, spune Agathe. Existenţa ei devenise un calvar. Nu mai ieşea din casă pentru a evita privirile celor din jur, nu se putea spăla singură... Michel, soţul ei, i-a fost un sprijin, a ajutat-o şi a avut grijă de ea, dar şi el spunea că se simte obosit. 

În august 2016, Agathe s-a internat la Laon, apoi s-a transferat la un spital din Reims. A urmat un regim drastic şi a reuşit să scape de 100 de kilograme în trei luni. „Eram plină de apă. La clinica Reims, mi s-a pus un dren şi am eliminat 33 de litri în câteva săptămâni. Acolo, mi s-a dat un medicament pentru edemele de la picioare. În abdomen, mi-au descoperit o enormă pungă de apă care ajungea până la organele interne şi mă împiedica să mănânc. Nu suportam să mai mănânc, deoarece mă apăsa pe stomac”, explică Agathe.

După mai multe examene, medicii au descoperit că tânăra era purtătoarea unei bacterii, dar şi a unei pungi de apă, în burtă. Tinerei i s-a recomandat să facă un RMN. Dar nu s-a găsit nici un aparat capabil să reziste sub greutatea tinerei pacientei. În aceste condiţii, s-a luat decizia transferului ei de la spitalul din Reims la Pitie-Salpetriere din Paris. Dar ironia sorţii, nici la celebrul spital din capitala Franţei nu s-a putut face nimic pentru Agathe.

Acum, tânăra face tot posibilul să aibă o atitudine pozitivă. „Îmi păstrez moralul. Soţul mă ajută. Important acum este că se ocupă de mine. Vreau să slăbesc! Vreau să slăbesc”, strigă Agathe.

În lupta ei zilnică, Agathe mai are aproape de ea  un aliat. Pe Aldo, prietenul ei cu care speră că se va putea plimba. Aldo este un câine, care o aştepată pe stăpâna lui să revină acasă, la Laon. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră