Ora de Pilates la Shape Art Pilates

12 Oct 2015
Ora de Pilates la Shape Art Pilates
Shape Art Pilates este primul studio din România care oferă o gamă completă de sesiuni personalizate Pilates, cu şase instructori de excepţie şi cu echipamente unic Reformer, produse de Balanced Body din SUA, cel mai mare producător la ora actuală.

Şase instructori speciali
La Shape Art Pilates este o echipă de instructori profesionişti. Fiecare membru al acestei echipe are o carte de vizită care vorbeşte de la sine: Alina Buzu, licenţiată în educaţie fizică şi sport, instructor de fitness şi aerobic; Andrei Isapas, licenţiat în educaţie fizică şi sport, deţinător al  mai multor certificate în domeniu pentru echipamentele speciale reformer; Marius Neda, licenţiat al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport; Mihai Bărăitaru, licenţiat al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport; Răzvan Ciobanu, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, specializat în atletism, fost antrenor de atletism şi sportiv de performanţă în aruncarea cu discul; Ruxandra Costov, jucătoare de tenis, cu turnee câştigate în ţară şi în Spania, în prezent instructor de tenis.

« Comparativ cu alte studiouri de masaj şi spa, avem cel mai mare număr de instructori, toţi cu certificate profesionale. La noi, ora de Pilates este numai client-instructor, pe bază de programare, ceea ce reduce la zero riscul accidentelor, al efortului fizic excesiv, dar măreşte considerabil numărul beneficiilor. În prealabil, are loc o discuţie între client şi instructor. Clientul are posibilitatea de a se informa, de a stabili dacă îi place, dacă este compatibil cu instructorul, să-l informeze pe acesta cu privire la unele probleme de sănătate (intervenţii chirurgicale la genunchi, probleme la nivelul coloanei vertebrale). În aceste cazuri se pune accentul pe un program de recuperare. La noi, pot veni şi persoane care au indicaţie din partea medicului specialist, având în vedere că Pilates urmăreşte mişcarea naturală a corpului. Noi nu lucrăm cu greutăţi, ci cu aparate speciale care vizează mişcarea firească a corpului, benefice în cazul recuperării fizice. Programul de Pilates este personalizat, în funcţie de fiecare persoană în parte. Dacă este necesar, apelăm şi la un fizioterapeut », ne explică Alexandra Ionescu, una din proprietarii Shape Art Pilates.

Între 20% şi 30% dintre clienţii acestui studio vin pentru recuperare. Dar majoritatea sunt persoane interesate să-şi conserve şi să-şi amelioreze condiţia fizică. Aproape 70% dintre persoanele care fac Pilates aici sunt între 27 şi 45 de ani, preponderent femei. Dar sunt şi fetiţe între 12 şi 14 ani, care vin împreună cu mamele lor, femei tinere, active profesional, dar şi persoane în vârstă, interesate de menţinerea condiţiei fizice.

Un program special este conceput pentru femeile însărcinate, începând din trimestrul al doilea de sarcină. Scopul principal este pregătirea pentru travaliu şi pentru o naştere mai uşoară. Şi post-partum, metoda Pilates este indictă pentru revenirea după naştere.

Pilates. Masaj. Saună
Cei şase instructori aplică sistemul de exerciţii fizice conceput şi promovat la începutul secolului trecut Joseph Pilates în Germania. Programul se axează pe musculatura posturală care ajută la păstrarea unei poziţii echilibrate a corpului, esenţială în asigurarea suportului coloanei vertebrale. Ei te învaţă, prin exerciţiile Pilates executate la aparate performante, conştientizarea respiraţiei, a poziţiei coloanei, întărirea musculaturii. Rezultatele sunt uimitoare: un corp flexibil, armonios, cu o postură corectă, graţioasă, alungit, tonifiat, cu abdomen plat şi coapse suple. Instructorii te ajută,astfel, să descoperi  secretul Pilates: exerciţii plăcute, neistovitoare,  cu acţiune pe grupe de muşchi, în aşa fel încât, în timp, să dobândeşti postura corectă şi aceasta să fie ceva firesc. Ei spun că Pilates este, de fapt, sportul care te ajută să fii vertical. Şi în gândire, şi în postură. Nu întâmplător în Statele Unite, pilates este un stil de viaţă. De la 1,7 milioane în 2006, în doar şase ani, peste 10,6 milioane de americani fac Pilates.

La Shape Art Pilates, ai posibilitatea de a profita şi de beneficiile masajului Fie că este masaj de relaxare, cu beţe de bambus, anti-celulitic, reflexoterapie, terapeutic, rezultatele sunt uimitoare: calmarea sistemului nervos, tonifierea musculaturii, stimularea sistemului limfatic, detoxifierea organismului, eliminarea celulitei, îmbuntăţirea circulaţiei sanguine, modelarea armonioasă a corpului.

Sauna de la Shape Art Pilates consolidează şi completează efectele benefice ale exerciţiilor Pilates şi masajului. Sauna uscată contribuie la accelerarea metabolismului şi pierderea în greutate, dar şi la eliminarea toxinelor.

Oferta
Am întrebat-o pe Alexandra cum a reuşit în acestă zonă de bussiness, care pare destul de aglomerată. Şi răspuns ei a fost simplu, dar categoric. « Oferta. Instructori bine pregătiţi. Sesiuni de exerciţii individuale cu instructor. Aparate unicat. Saună gratuită. Ora demo gratuită. Adaptarea ofertei la cererea clientului. Dacă el vrea Pilates la 7 dimineaţa sau la 11 noaptea, nu-i nici o problemă » Pentru Alexandra, cea mai bună reclamă este « clientul mulţumit, care duce vorba mai departe şi îi aduce pe alţii: prieteni, colegi de serviciu, rude… Şi celor care ne aduc alţi clienţi le oferim unele servicii gratis, ca recompensă ».

Alexandra este o tânără, consultat în management la o firmă germană, ca şi prietenul ei. Are locuinţa şi job-ul în zona de nord a Bucureştiului. A descoperit acest studio pe când era foarte mic, într-o cămăruţă la parterul unui bloc. “Dar mi-am dat seama că are potenţial, spune Alexandra. Împreună cu prietenul meu şi cu incă un partener, actual instructor de Pilates, l-am cumpărat. Apoi, l-am extins, l-am dotat, l-am amenajat, în aşa fel încât să ne diferenţiem de celelalte”.

Şi aşa cum a început, este sigur că Alexandra nu se opreşte aici. Are în plan să se extindă în Cluj, Timişoara, Constanţa.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră