SUA : Un nou caz de ciumă. În total, de la începutul anului, 14 cazuri

15 Sep 2015
SUA : Un nou caz de ciumă. În total, de la începutul anului, 14 cazuri
CNN anunţă că luni, 14 septembrie, un nou caz de ciumă bubonică a fost semnalat de serviciile de sănătate ale statului Michigan. Persoana infectată locuieşte în Marquette, de-a lungul părţii superioare a lacului. Ea a călătorit recent în Colorado. Acolo, s-a înregistrat o recrudescenţă a pestei şi este monitorizată atent. Autorităţile remarcă fapul că nu există o răspândire geografică bolii.

Forma de pestă semnalată în SUA de la începutul anului este cea mai frecventă. Ea se transmite prin înţepătura puricelui, care are ca suport de transport şobolanul sau altă rozătoare infectată. Majoritatea cazurilor au fost declarate în vestul ţării: Colorado, Arizona, California, New Mexico, California şi Oregon.

Doi turişti au fost infectaţi în parcul naţional Yosemite din California în luna august a acestui an. Este parcul cel mai vizitat din SUA cu aproximativ patru milioane de turişti în fiecare an.

« Motivul pentru care numărul cazurilor este peste cel normal în 2015 nu este clar”, a declarat Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC). De altfel, CDC consideră că numărul de 14 cazuri înregistrate de la începutul anului  este neobişnuit.

CDC a precizat într-un comunicat că « între 2001şi 2012, numărul infecţiilor semnalate anual în SUA este cumprins între 1 şi 17. Până acum, au fost declarate trei decese prin pestă. Această infecţie a vizat toate categoriile de vârstă : 16, 52 şi 79 de ani. Înainte de apariţia antibioticelor, rata de deces atingea 93%. Azi, cu ajutorul medicamentelor, rata de deces este de aproximativ 16%.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră