Oamenii vor avea nevoie, ”probabil”, de încă un rapel al vaccinului

16 Apr 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Oamenii vor avea nevoie, ”probabil”, de încă un rapel al vaccinului

Oamenii vor avea nevoie, ”probabil”, de încă un rapel al vaccinului pentru Covid-19 în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat complet, a declarat directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla., citat de CNBC.

Și compania americană Moderna speră ca în toamnă să aibă disponibilă o a treia doză de vaccin anti-COVID. Aceasta ar urma să asigure protecţia împotriva coronavirusului pentru viitorul sezon rece.

Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului. 

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat Bourla, potrivit CNBC. CEO-ul  companiei Pfizer a precizat că vaccinurile vor fi un instrument esențial în lupta împotriva noilor variante de coronavirus, care s-au răspândit la nivel global. 

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.

Datele Pfizer s-au bazat pe studiul a cel puțin 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare analize și studii pentru a determina dacă protecția durează și după cele șase luni.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră