Nu există risc de infecţie cu virus polio în eventualitatea călătoriilor în Israel (Ambasada)

19 Sep 2015
Nu există risc de infecţie cu virus polio în eventualitatea călătoriilor în Israel (Ambasada)
Ministerul Afacerilor Externe informa, recent, cetățenii români, asupra faptului că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că problema răspândirii internaționale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc și o Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională (USPII).

În acest sens, OMS a emis o recomandare de vaccinare (cel puțin pentru următoarele 12 luni) cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria și Ucraina.

Se recomanda cetățenilor români să se informeze asupra atenționărilor emise de către instituțiile medicale autorizate din statele sus-menționate referitor la această problematică.

Ambasada Statului Israel la Bucureşti doreşte să precizeze, în contextul apariţiei ştirilor despre prezenţa polivirusului, că nu există niciun risc de infecţie în eventualitatea călătăriilor către Israel, iar vaccinarea şi prezentarea de documente aferente acesteia nu sunt obligatorii pentru trecerea graniţelor.

Precizarea este făcută într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei, dar şi pe site-ul oficial al Ambasadei.

Încă din martie 2014, în Israel nu au mai fost descoperite urme ale poliovirusului.

Țara este încadrată în prezent, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), într-un grup de risc redus, al statelor care nu mai sunt infectate, dar care pot fi vulnerabile răspândirii internaționale.

Măsurile propuse de OMS pentru acest grup de state nu includ vaccinarea obligatorie cu vaccin polio inactiv (VPI), se arată în postarea Ambasadei. (M.C)

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră