Noul coronavirus a ajuns până acum în opt țări europene. Grecia, ultima țară care a confirmat cazuri de infectare

26 Feb 2020
Noul coronavirus a ajuns până acum în opt țări europene. Grecia, ultima țară care a confirmat cazuri de infectare

Se înmulțește numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Europa. Italia, țară cea mai grav afectată, anunță 11 decese și 325 de contaminări. Din Italia, COVID-19 a ajuns până acum în șapte  țări europene: Franța, Elveția, Germania, Austria, Spania Croația și Grecia.

Grecia confirmă primul caz de infectare cu coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii de la Atena.

Pacienta este o femeie de 38 de ani din Salonic, care a călătorit recent într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, citat de Reuters. De asemenea, familia ei va fi plasată în carantină timp de aproximativ 14 zile.

Nu există informații despre cetățeni români printre aceste cazuri. Şase țări europene au "importat" coronavirusul din Italia. Franța a anunțat primul deces.

Mai multe state au impus restricții de călătorie sau au recomandat evitarea deplasărilor în peninsulă, dar autoritățile de la Roma denunță orice limitare a libertății de circulație in Europa.

Coronavirusul a ajuns în 8 regiuni italiene.

Cele mai mari focare din lume, în afară Chinei, rămân Coreea de Sud /și Iran - de unde a început extinderea în Orientul Mijlociu.

Statele Unite nu au înregistrat niciun caz, dar autoritățile sanitare americane declară că se așteaptă la apariția epidemiei.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră