CORONAVIRUS. Iohannis face apel la calm. Nu există motive de panică

26 Feb 2020
CORONAVIRUS. Iohannis face apel la calm. Nu există motive de panică

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut din nou apel la calm cu privire la coronavirus, subliniind că ''nu există motive de panică'', relatează AGERPRES.

"Reiau apelul la calm pe care l-am făcut şi acum două zile, întrucât nu există motive de panică. Este esenţial să tratăm cu toată atenţia această situaţie, să ne informăm permanent din surse oficiale şi credibile", a spus Iohannis, miercuri, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Anterior, el a anunţat că nu există niciun caz confirmat de infecţie cu coronavirus în România şi a prezentat mai multe măsuri decise în CSAT.

"Din păcate, am observat că abordarea mass-media a fost în unele cazuri inutil de alarmistă, fapt care generează o stare de anxietate nedorită în rândul populaţiei. Reiau apelul şi către mass-media: informaţi oamenii corect şi constant, dar de o manieră echilibrată şi fără excese, fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzaţional!", a spus Iohannis.

Şeful statului a evidenţiat că cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenţia.

"Toţi cetăţenii trebuie să înţeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituţiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicaţiile şi sfaturile autorităţilor, pentru a avea o strategie de succes în a preveni şi a combate infecţiile cu coronavirus. (...) Îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiştilor, inclusiv a celor din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform căreia cea mai sigură protecţie este menţinerea unei igiene personale permanente", a mai spus preşedintele Iohannis.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră