Martin Hirsch, directorul celui mai mare grup de spitale din Europa, vine la Bucureşti

20 Oct 2015
Martin Hirsch, directorul celui mai mare grup de spitale din Europa, vine la Bucureşti
Martin Hirsch, Director General al Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), cel mai mare grup de spitale din Europa și unul dintre cele mai mari din lume, va efectua o vizită la București, în zilele de 21 și 22 octombrie, anunţă Ambasada Franţei într-un comunicat remis mariustuca.ro.  

Fost Înalt Comisar pentru politica de combatere a sărăciei si Înalt Comisar pentru tineret, domnul Hirsch este în prezent Director general al Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), care acoperă o gamă completă de specializări medicale și chirurgicale și care înregistrează 1,5 milioane de spitalizări pe an.

Joi, Hirsch va participa în calitate de Invitat Special la Building Health Bucharest International Forum 2015, primul eveniment din România dedicat calității spațiului medical, organizat sub egida Colegiului Medicilor din România și a Ordinului Arhitecților din România și va susține o alocuțiune intitulată : « Big size, big changes : Big challenges in the largest European University Hospital ».

Tot joi, Hirsch va avea întâlniri cu Nicolae Banicioiu, ministrul Sănătății și cu Raed Arafat, secretar de stat, seful Departamentului pentru situații de urgență în cadrul Ministerului de Interne.

Vizita în România reprezintă o oportunitate pentru punerea în valoare a cunoștințelor și experienței franceze în materie de gestiune spitalicească, înscriindu-se pe coordonatele dezvoltării cooperării bilaterale din Franța și România.

Martin Hirsch a absolvit Ecole Normale Superieure (biologie) și Ecole Nationale d’administration.

A deținut diverse funcții în cadrul administrației franceze: secretar general adjunct la Consiliul de Stat, șef de cabinet al Ministrului Sănătății, director executiv al Agenției Franceze pentru Siguranță Alimentară. A fost membru al guvernului francez în perioada 2007 - 2010, în calitate de Înalt Comisar pentru politica de combatere a sărăciei și Înalt Comisar pentru tineret.

Martin Hirsch a prezidat organismul național responsabil de voluntariat, "Agence du Service Civique", înainte de a fi numit Director General al Spitalelor Universitare din Paris (AP-HP).

În calitate de voluntar, Martin Hirsch a prezidat ONG-ul denumit Emmaüs din 2002 până în 2007.

Este autorul unui număr semnificativ de cărți pe probleme sociale.

Hirsch este Cavaler al Ordinului Național de Merit și Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră