Majoritatea copiilor din orfelinatele din România, adoptați de familii britanice, au probleme de sănătate mintală

23 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Majoritatea copiilor din orfelinatele din România, adoptați de familii britanice, au probleme de sănătate mintală

Mulţi copii adoptaţi din orfelinatele din România de familii britanice, la începutul anilor ’90, în prezent, deveniți adulți, au probleme de sănătate mintală.

Potrivit BBC News, cercetători britanici şi germani vor să afle ce s-a întâmplat cu foștii orfani - în special în cazul celor 20% care nu par să prezinte traume pe termen lung, în acest sens procedându-se la scanarea genomului.  

Într-un articol publicat în The Lancet, cercetători de la King's College London, University of Southampton şi din Germania au subliniat că, atunci când au fost adoptatați, toți cei 165 de copii erau marcați de întârzieri în dezvoltare și malnutriţie. Aceste probleme erau mai severe cu cât acești copii au stat mai mult timp în orfelinate. Astfel, la cei care au stat mai puțin de șase luni au fost vizibile semnele de recuperare până la vârsta de cinci-șase ani. În schimb, copiii care au stat perioade mai lungi s-au confruntat cu probleme emoționale și cognitive, majore și trenante. 

Profesorul Frank Verhulst, de la Centrul Medical Universitar Erasmus, din Olanda, referindu-se la acest studiu, a declarat că: “Această descoperire este valabilă pentru milioane de copii din lume, care sunt expuşi la război, terorism, violenţe sau migraţie în masă”. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră