Leucemie: un tratament-speranță în cazul multor pacienți cu această boală

08 Noi 2015
Leucemie: un tratament-speranță în cazul multor pacienți cu această boală
Layla Richards, din Marea Britanie, în vârstă de aproape un an, este considerată, cel puțin pe moment, din punct de vedere medical, un miracol. La numai trei luni, ea fost diagnosticată cu o formă de leucemie foarte agresivă. În cazul ei, chimioterapia și grefa de măduvă au fost un eșec.  

Medicii ne-au spus că nu mai pot face nimic. Ei ne-au trimis acasă pentru îngrijiri paliative și, iată, Layla n-ar mai trebuit să fie cu noi la ora actuală, explică Lisa, mama fetiței.

Totuși, echipa medicală i-a administrat micuței paciente un tratament experimental. Celule de apărare au fost prelevate de la un donator și apoi au fost modificate genetic într-un laborator francez cu scopul ca ele să distrugă celulelor bolnave. Este ca un vis, ca un vis frumos ..., exclamă Ashleigh Richards, tatăl fetiței.

 Chiar dacă medicii confirmă rezultatele încurajatoare în lupta contra leucemiei, totuși ei preferă să fie prudenți. Aceste celule au reacționat în mod favorabil cu organismul fetiței, dar aceasta nu înseamnă că rezultatele vor fi identice în cazul altor copii pe care îi monitorizăm. Pentru fiecare, trebuie efectuate teste care să confirme dacă metoda este eficientă, spun medicii.   

Pentru micuța Layla, trebuie așteptat cel puțin un an pentru a declara că acest tratament a dat rezultate bune, avertizează specialiștii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră