Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor plasate în zona galbenă

10 Aug 2020
Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor plasate în zona galbenă

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile, această decizie intrând în vigoare din data de 11 august, ora 0:00.

Între țările care se adaugă listei se află și Spania.

Toate zborurile vor fi anulate, iar toți cei care se intră în România venind din aceste țări, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile.

Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

 

Referitor la starea de alertă existentă în România până pe 16 august, se preconizează prelungirea ei. Ludovic Orban a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită.

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a spus Ludovic Orban, la sediul PNL.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră