În premieră, un Centru de informare şi consiliere a pacienţilor - InfoCons, la Institutul Clinic Fundeni

29 Sep 2015
În premieră, un Centru de informare şi consiliere a pacienţilor - InfoCons, la Institutul Clinic Fundeni
 Primul Centru de informare şi consiliere pentru pacienţi – InfoCons, din cadrul unui spital de stat din România va funcţiona la Institutul Clinic Fundeni. Inaugurarea are loc, miercuri, în cadrul ceremoniei de deschidere a Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2015 (1-4 octombrie). „Centrul de informare și consiliere pentru pacienți și aparținători – InfoCons este o inițiativă a Institutului Clinic Fundeni și a Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons, fiind primul centru de acest gen, care va funcționa într-un spital de stat din România” Potrivit conducerii Institutului Clinic Fundeni, „acest centru contribuie la o creşterea transparenţei în relaţia cu pacienţii şi aparţinătorii acestora”. Prin acest centru se urmărește crearea unui centru de dialog între pacienți, aparținători și Institutul Clinic Fundeni, care să faciliteze o comunicare continuă, promovând încrederea și transparența. Scopul final pentru care Centrul de informare și consiliere pentru pacienți și aparținători – InfoCons a fost înființat este îmbunătățirea activității și dezvoltarea Institutului Clinic Fundeni, pentru ca pacienții să beneficieze de o îngrijire la cele mai înalte standarde de calitate, atât din punct de vedere medical, cât și logistic.”
Conducerea Institutului face un apel la pacienţi, aparţinători, asociaţii de pacienţi de a se implica activ, venind cu sugestii, astfel încât pacientul să beneficieze de cea mai bună îngrijire, la cele mai înalte standarde de calitate, atât din punct de vedere medical, cât şi logistic.
Aproape 110.00 internări, 8,2 milioane de analize...

Ediţia din acest an Zilelor Institutului Clinic Fundeni reprezintă o bună ocazie de a sublinia că acestă unitate medicală este cea mai mare unitate de acest gen din România, fondată în 1959, cu o valoroasă tradiţie în patologii dificile cardiovasculare, hepatice, renale, digestive, hematologice etc. Institutul Clinic Fundeni este, de asemenea, locul unde profesează reputaţi medici, cu performanţe internaţionale, locul unde sunt multe centre dotate la standarde europene, locul unde se derulează numeroase studii de referinţă. La ora actulă, Institutul Clinic Fundeni este  în topul unităţilor spitaliceşti cu cel mai mare număr de internări, consultaţii şi investigaţii efectuate de-a lungul unui an.

Anul trecut, la Institutul Clinic Fundeni au fost trataţi în regim de spitalizare, 109.140 de pacienţi, au fost efectuate aproape 8,2 milioane de analize, 210.705 explorări funcţionale. „Multe din realizările Institutului nostru sunt, în acelaşi timp, rezultatul colaborării cu alte institute medicale din România şi din străinătate. Spirtul de colaborare este, de altfel, o caracteristică a institutului nostru”, subliniază doctorul Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni. 


Alte stiri din Sanatate

Ultima oră